Over Hedy

Leuk dat je een kijkje komt nemen achter de schermen! Ik ben Hedy Kunst-Drost (1978) en ik ben auteur, ontwerper en haakster. Ik hou van kleur, anders, vrolijk en gek. Ik ben kreatief en ik zit altijd vol ideeën die het liefst allemaal tegelijk uitgewerkt moeten worden. Ik zeg altijd dat ik 6 levens nodig heb om alles te maken wat ik bedenk. 🙂

Voor ik begon met mijn bedrijf was ik 16 jaar docent Frans op het Voortgezet Onderwijs. Ik hou van pubers en van eigenwijs.
Op een gegeven moment kreeg ik voor de 2e keer een burn-out. Ik was anderhalf jaar ziek. Ik kon helemaal niks meer en ik durfde eigenlijk mijn huis niet eens meer uit. Het lesgeven op school lukte niet meer en ik moest stoppen.
Het heeft uiteindelijk nog een paar jaar geduurd voor ik me goed voelde. Tijdens mijn burn-out kreeg wist ik: I hit rock bottom. Vanaf nu moet het echt anders. Ik moet mijn leven anders gaan inrichten en naar mezelf gaan luisteren.

Mijn hele leven had ik al last van angst- en somberheidsklachten. Tijdens mijn burn-out kreeg ik psycho-therapie en het ging al veel beter met me. Toch had ik nog steeds altijd een wattig gevoel in mijn hoofd en was ik heel somber en angstig. Mijn zus was er toevallig achter gekomen dat gluten deze klachten kunnen veroorzaken als je daar niet tegen kunt. Uit wanhoop ben ik glutenvrij gaan eten. En dat was mijn redding.

Ik ben in de tijd dat ik ziek was ben ik weer begonnen met naaien en heb ik mezelf leren haken. Dat leek me handig, maar ik weet eigenlijk niet meer precies waarom. Toen ik iedereen van sjaals, jurken, broeken en zelfs een trouwjurk had had voorzien, begon ik een webshop met handgemaakte producten. Ik ging daarvoor onder andere zelf haakpatronen ontwerpen en ik kwam erachter dat ik dat het allerleukste vond om te doen. We hadden een match!

Uiteindelijk ben ik gestopt met de handgemaakte producten en helemaal overgegaan op het ontwerpen van haakpatronen onder de naam Happy Crochet Patterns. Voor Corona heb ik ook veel haakcursussen gegeven. Dat vind ik heel erg leuk. Ik ben natuurlijk eigenlijk juf, dus daar word ik blij van. Ik vind het ook heerlijk om mijn kinderen te helpen met hun huiswerk. Zij snappen daar ècht helemaal niks van. Maar ik word er blij van.

Toen ik begon met mijn bedrijf wilde ik iets voor mezelf creëren waarbij ik kon doen wat ik het allerliefste doe en wat ik het allerbeste kan. En op een manier die helemaal bij mij past. Dit heb ik nu naast mijn bedrijf ook gevonden in een baan. Ik werk dus ook nog voor een baas en daar ben ik coach. Ik geef onder andere trainingen en ik begeleid (nieuwe) collega’s. Ik voel me echt gezegend en dankbaar dat ik in mijn werk èn in mijn bedrijf de dingen mag doen waar ik zo blij van word.

Ik heb via de harde weg geleerd hoe belangrijk het is om werk te doen waar je blij van wordt en waar je energie uithaalt. Maar óók hoe belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Daarom ben ik naast Happy Crochet Patterns begonnen met de Haak Academy. Het is mijn droom dat alle vrouwen tijd nemen voor zichzelf om creatief bezig te zijn. Om leuke dingen te haken.

Wil jij ook leren haken? Kijk dan hier.

Ik wens je veel haakplezier!

Hedy Kunst-Drost

Mijn haakboeken,
uitgegeven bij Scheepjes.

Haakboek-Dierencapes-Haken-Hedy-Kunst-Drost-Scheepjes